Zavod za turizem in šport Radenci

Slovensko  Deutsch  English 

16 Avg

Praznik Traminca in dvig klopotca - Vinogradniške igre

15. 08. 2018 je Zavod za turizem in šport Radenci v okviru prireditve Praznik traminca in dvig klopotca v organizaciji TD Klopotec Kapela izvedel vinogradniške igre. »Rdeča nit« iger je bilo delo v vinogradu (goricah) od pomladi do jeseni, ekipe pa so sestavljali mešani pari (dvojica: ženska in moški, starejša od 15 let). Skupno je bilo izvedenih šest iger: »Vasovanje - k diklinam hoditi«; »Bežanje po goricah«; »Gnojenje goric«; »Svinjo biti«; »Nošenje püte« in »Tretanje - prešanje«.

V igrah je sodelovalo šest skupin. Ker so igre imele tudi tekmovalni značaj, smo dobili  zmagovalce in sicer:
1. mesto: Tropine (Sara Trstenjak in Denis Ilijevec)
2. mesto: Hitre tačke (Stanka in Miro Majerič)
3. mesto: Upanje (Nataša in Sendy Anželj).
Sodelovale pa so še naslednje ekipe: Topli Špricar (Mihaela in Davorin Zamuda), Petelin Društva vingradnikov Šentjernej (Zvonka in Vid Borse) in Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela (Jelka Weber in Anton Misja).
Vse sodelujoče ekipe so prejele spominska darila in praktične nagrade sponzorjev. Podelitev so izvedli župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, direktorica Občinske uprave občine Radenci in namestnica predsednika sveta ZTIŠ, Mojca Marovič, predsednica TD Klopotec Kapela – Urška Lukovnjak in vinska kraljica Radgonsko kapelskih goric, Katja Klobasa.
Članicam in članom ekip čestitamo, da so zbrali dovolj poguma in se udeležili vinogradniških iger ter se jim tudi na tem mestu zahvaljujemo za sodelovanje. Prav tako se zahvaljujemo vodstvu TD Klopotec Kapela, da so vinogradniške igre uvrstili v letošnji program prireditve.

http://www.facebook.com/zts.radenci

mačjemesto logo

Projekt 5 poštnih kočij

postnihk

5 poštnih kočij je območni, inovativni turistični razvojni program, ki se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 na čezmejnem upravičenem območju.


Več o projektu v prilogah.

Predstavitev projekta 5 poštnih kočij | pdf |

Predstavitev projekta in aktivnosti partnerjev | pdf |


SIHU

Hitri kontakt

Zavod za turizem in šport Radenci
Radgonska cesta 10
9252 Radenci
Telefon: 02 565 18 48
Fax: 02/ 565 18 93
E:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financira Evropska unija v okviru projekta »5 poštnih kočij« v okviru programa programa SI – HU 2007 – 2013. Za vsebino spletnih strani je odgovoren Zavod za turizem in šport Radenci in v nobenem pogledu ne izraža stališča Evropske Unije. Copyright © 2007-2013 ZTIŠ Radenci | Projekt razvija 3xdvojniw