Zavod za turizem in šport Radenci

Slovensko  Deutsch  English 

21 Avg

Očistimo Slovenijo 2018

Vabilo k sodelovanju pri vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo 2018, ki bo letos potekala 15. septembra v okviru svetovne akcije World Cleanup Day. Ekologi brez meja so podali zaobljubo, da bodo prebivalci Slovenije 15. septembra 2018 to storili še zadnjič. Aktivnosti se lahko izvedejo tudi dan prej ali pa vsaj v tednu pred 15.9.2018.

Poudarek ni izključno in samo na čistilnih akcijah. Izvedejo se lahko tudi druge aktivnosti v kraju ali naselju, ki so pomembne za okolje ali pa vsaj družbeno aktivirajo ljudi, kot na primer:
- urejanje vaških jeder, avtobusnih postajališč, igrišč in športnih površin ipd.,
- čiščenje okolice zgradb (gasilsko-vaški domovi, lovski, ribiški in čebelarski domovi, kleti, osnovne šole, vrtci, …),
- čiščenje okolice spominskih in sakralnih obeležij, pokopališč in turističnih točk,
- čiščenje turistično obremenjenih območij in/ali delov ob cestah itd.
Žal v letošnjem letu v občinskem proračunu ni na razpolago sredstev za ta namen, zato predlagamo, da aktivnosti izvedemo v okviru različnih interesnih združenj, kar nam ne bo predstavljalo posebnega dodatnega stroška.
Ključni namen letošnje akcije je, da se v lokalnem okolju privabi občane k okoljskim in družbenim aktivnostim ter tako dvigne nivo ozaveščenosti o odpadkih in okoljevarstvu.
V kolikor se boste odločili za sodelovanje, nam kraj, datum (v kolikor to ne bo 15.9.2018, saj se aktivnosti lahko izvedejo tudi dan prej ali pa vsaj v tednu pred 15.9.), uro in ime in priimek vodje akcije, sporočite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonsko številko 051 680 636, 02/565 18 89.
    
Vljudno vabljeni k sodelovanju!

 

http://www.facebook.com/zts.radenci

mačjemesto logo

Projekt 5 poštnih kočij

postnihk

5 poštnih kočij je območni, inovativni turistični razvojni program, ki se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 na čezmejnem upravičenem območju.


Več o projektu v prilogah.

Predstavitev projekta 5 poštnih kočij | pdf |

Predstavitev projekta in aktivnosti partnerjev | pdf |


SIHU

Hitri kontakt

Zavod za turizem in šport Radenci
Radgonska cesta 10
9252 Radenci
Telefon: 02 565 18 48
Fax: 02/ 565 18 93
E:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financira Evropska unija v okviru projekta »5 poštnih kočij« v okviru programa programa SI – HU 2007 – 2013. Za vsebino spletnih strani je odgovoren Zavod za turizem in šport Radenci in v nobenem pogledu ne izraža stališča Evropske Unije. Copyright © 2007-2013 ZTIŠ Radenci | Projekt razvija 3xdvojniw