Zavod za turizem in šport Radenci

Slovensko  Deutsch  English 

18 Sep

Nevladne organizacije v javnem interesu

V letošnjem letu je prišlo do novosti v Zakonu o nevladnih organizacijah in Zakonu o spodbujanju razvoja turizma.

1. NEVLADNE ORGANIZACIJE V JAVNEM INTERESU NA PODROČJU ŠPORTA - v letošnjem letu je bil sprejet Zakon o nevladnih organizacijah, ki prinaša novosti tudi za športna društva, ki že imajo status organizacije v javnem interesu in pa tudi za tiste, ki si ta status še želijo pridobiti.

Podrobnejše informacije so dostopne na povezavi http://www.mizs.gov.si/si/delovna_podrocja/direktorat_za_sport/nevladne_organizacije_v_javnem_interesu_na_podrocju_sporta/.

2. Tudi na področju turizma veljajo nekatere novosti, ki jih je prinesel letos sprejeti Zakon o spodbujanju razvoja turizma, saj je po tem zakonu lažje priti do statusa v javnem interesu in precej manj težav za NVO, ki organizirajo izlete. Več na povezavi http://www.nevladnik.info/si/novice/?id=16591,

http://www.facebook.com/zts.radenci

mačjemesto logo

Projekt 5 poštnih kočij

postnihk

5 poštnih kočij je območni, inovativni turistični razvojni program, ki se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 na čezmejnem upravičenem območju.


Več o projektu v prilogah.

Predstavitev projekta 5 poštnih kočij | pdf |

Predstavitev projekta in aktivnosti partnerjev | pdf |


SIHU

Hitri kontakt

Zavod za turizem in šport Radenci
Radgonska cesta 10
9252 Radenci
Telefon: 02 565 18 48
Fax: 02/ 565 18 93
E:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financira Evropska unija v okviru projekta »5 poštnih kočij« v okviru programa programa SI – HU 2007 – 2013. Za vsebino spletnih strani je odgovoren Zavod za turizem in šport Radenci in v nobenem pogledu ne izraža stališča Evropske Unije. Copyright © 2007-2013 ZTIŠ Radenci | Projekt razvija 3xdvojniw