Zavod za turizem in šport Radenci

Slovensko  Deutsch  English 

13 Maj

Prva mini olimpijada v Radencih

V Radencih smo v soboto 11.5.2019, teden dni pred Maratonom treh src, pričeli s predmaratonskimi dogajanji na najlepši način -  z najmlajšimi, z izvedbo prve Mini olimpijade za otroke, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole. Dogodek smo izvedli s sodelovanjem Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ). Prireditve so se udeležili otroci osnovne šole Kajetana Koviča Radenci, OŠ Kapela in OŠ Gornja Radgona. Skupaj je bilo aktivnih 138 otrok. Zbrane sta pozdravila podžupan Občine Radenci, Miran Jelen in direktor ZTIŠ Radenci, ki je bil pobudnik za organizacijo prve Mini olimpijade v Radencih.

Po svečani otvoritvi ob olimpijski himni, zastavi, maskoti Foksi ter olimpijski bakli je sledilo športno srečanje, kjer so svojo športno panogo predstavili klubi oz. društva iz občine Radenci in okolice. Otroci so spoznavali različne športne discipline: ples – Plesna šola Urška Pomurje, rokomet – Rokometni klub Arcont Gornja Radgona, nogomet – Nogometni klub Slatina Radenci, odbojka na mivki – Odbojkarski klub Radenci in družabne igre, velik poudarek pa je bil tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola.

Namen projekta je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje. Vso dogajanje na Mini olimpijadi je sledijo sloganu  »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«.
Po končanem dogajanju so prav vsi otroci udeleženci prejeli priznanje za udeležbo in uspešen nastop – izročila jim jih je učiteljica OŠ Kajetana Koviča Radenci, Lidija Lepoša, vsi sodelujoči klubi in sponzorji pa so prejeli priložnostno zahvalo organizatorja.

Na prvi Mini olimpijadi v Radencih smo bili zmagovalci vsi.

Galerija <- KLIK

Branko Žnidarič, ZTIŠ Radenci

http://www.facebook.com/zts.radenci

mačjemesto logo

Projekt 5 poštnih kočij

postnihk

5 poštnih kočij je območni, inovativni turistični razvojni program, ki se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 na čezmejnem upravičenem območju.


Več o projektu v prilogah.

Predstavitev projekta 5 poštnih kočij | pdf |

Predstavitev projekta in aktivnosti partnerjev | pdf |


SIHU

Hitri kontakt

Zavod za turizem in šport Radenci
Radgonska cesta 10
9252 Radenci
Telefon: 02 565 18 48
Fax: 02/ 565 18 93
E:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financira Evropska unija v okviru projekta »5 poštnih kočij« v okviru programa programa SI – HU 2007 – 2013. Za vsebino spletnih strani je odgovoren Zavod za turizem in šport Radenci in v nobenem pogledu ne izraža stališča Evropske Unije. Copyright © 2007-2013 ZTIŠ Radenci | Projekt razvija 3xdvojniw