Zavod za turizem in šport Radenci

Slovensko  Deutsch  English 

09 Mar

Vaška tržnica pred Dnevom žena

Dan pred letošnjim Dnevom žena, torej na prvo in ne drugo soboto v marcu, je Zavod za turizem in šport Radenci v središču kraja pripravil tradicionalno vaško tržnico.

Tako so se pred praznovanjem 8. marca, ki bi naj bil praznik deklet, žen in mater, vsi zainteresirani med 9. in 12. uro lahko oskrbeli z drobnimi pozornostmi izpod pridnih rok različnih obrtnic in obrtnikov ter izdelovalcev okrasja. Niso pa manjkale niti stojnice z jedili, pijačami, zelenjavo in sadjem ter mnogo čem drugim.

Okrepčati se je bilo moč z domačimi dobrotami (pecivom iz krušne peči) Helene Šic ter pijačami pri stojnici organizatorja, Zavoda za turizem in šport Radenci. Delavci tega zavoda so pripravili tudi stojnico z domačim bučnim oljem in domačimi marmeladami. Suho robo in različno sadje je kar iz avtomobila-kombija ponujal Stanislav Cer s Polic pri Gornji Radgoni, k ustekleničenemu medu pa je panjski končnici s čebelnjaka dodala firma Bogdan R & M. Različna mazila in olja se je ponujalo pri stojnici Pachanama center, igrače iz nekdanjih časov, pa tudi nekaj knjig se je lahko kupilo pri posebni stojnici Branke Janežič. Darilca za različne priložnosti se je dobilo pri stojnici Sonje Francelj, ekološko pridelano zelenjavo in sadje pa je tradicionalno ponujala Ekološka kmetija Berden.

Besedilo: Filip Matko
Foto: Andrej Horvat

http://www.facebook.com/zts.radenci

mačjemesto logo

Projekt 5 poštnih kočij

postnihk

5 poštnih kočij je območni, inovativni turistični razvojni program, ki se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 na čezmejnem upravičenem območju.


Več o projektu v prilogah.

Predstavitev projekta 5 poštnih kočij | pdf |

Predstavitev projekta in aktivnosti partnerjev | pdf |


SIHU

Hitri kontakt

Zavod za turizem in šport Radenci
Radgonska cesta 10
9252 Radenci
Telefon: 02 565 18 48
Fax: 02/ 565 18 93
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financira Evropska unija v okviru projekta »5 poštnih kočij« v okviru programa programa SI – HU 2007 – 2013. Za vsebino spletnih strani je odgovoren Zavod za turizem in šport Radenci in v nobenem pogledu ne izraža stališča Evropske Unije. Copyright © 2007-2013 ZTIŠ Radenci | Projekt razvija 3xdvojniw