Zavod za turizem in šport Radenci

Slovensko  Deutsch  English 

09 Mar

Gregorjevo 2015

Pomurska sekcija Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) in Zavod za turizem in šport Radenci sta ob Gregorjevem, v nedeljo, 8.3.2015, pred Zdraviliščem Radenci organizirala akcijo spoznavanje ptic ali Ptički se ženijo.

Člani društva DOPPS so med 8:00 in 12:00 uro na stojnici obiskovalce seznanjali s pestrostjo ptic pri nas, z izdelavo primernih gnezdilnic, delili članske revije Svet ptic in Acrocephalus, plakate s pticami ter zloženke o njihovih aktivnostih in delu v društvu. S strani ZTIŠ pa so bile na voljo brošura o Radencih, Poti med vrelci življenja, Atilovi poti, turistična karta občine Radenci in kraja Radenci ter brošura Odkrijte Panonske zaklade.

Vsako polno uro je bil organiziran voden izlet po parku, na katerem so obiskovalci s pomočjo izkušenega ornitologa Gregorja Domanjka spoznavali pernate prebivalce. V parku je bilo moč videti in slišati 17 različnih vrst ptic, kot so siva vrana, domači golob, velika sinica, zelena žolna, zelenec, veliki detel, taščica, ščinkavec, šlorec, brglez, turška grlica, plavček, bela pastirka, poljski vrabec, grivar, kos, srednji detel.

http://www.facebook.com/zts.radenci

mačjemesto logo

Projekt 5 poštnih kočij

postnihk

5 poštnih kočij je območni, inovativni turistični razvojni program, ki se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 na čezmejnem upravičenem območju.


Več o projektu v prilogah.

Predstavitev projekta 5 poštnih kočij | pdf |

Predstavitev projekta in aktivnosti partnerjev | pdf |


SIHU

Hitri kontakt

Zavod za turizem in šport Radenci
Radgonska cesta 10
9252 Radenci
Telefon: 02 565 18 48
Fax: 02/ 565 18 93
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financira Evropska unija v okviru projekta »5 poštnih kočij« v okviru programa programa SI – HU 2007 – 2013. Za vsebino spletnih strani je odgovoren Zavod za turizem in šport Radenci in v nobenem pogledu ne izraža stališča Evropske Unije. Copyright © 2007-2013 ZTIŠ Radenci | Projekt razvija 3xdvojniw