Zavod za turizem in šport Radenci

Slovensko  Deutsch  English 

13 Jul

3. Rekreakcija in Radenska noč 2015

V organizaciji Zavoda za turizem in šport ter Mladinskega društva Vrelec Radenci je od torka, 7. julija do sobote, 11. julija na športnih igriščih pri Športni dvorani Radenci potekala 3. Rekreakcija in Radenska noč. Med tednom so v času od 10:00 do 16:00 ure potekale različne delavnice za osnovnošolce.  Dopoldan so se otroci potili pod vodstvom trenerjev NK Slatine (Denis Kavaš, Denis Šteiner in Mitja Senčar), KD Radenci (Samo Neuvirt in Toni Rajnar) in OK Radenci (Bogdan Marič, Zvonko Zamuda in Gregor Felkar). Popoldan pa so preživljali urice v termah v Zdravilišču Radenci, v šoli ravnotežja s ŠD Slacklions (Luka Korc in Dejan Trofenik) in bili priča tudi zanimivim kemijskim poskusom s Katjo Otrin in Markom Novakom. Celoten dogodek sta skozi cel teden povezovala Grega Šmid in Uroš Mavrič.

Na otroških delavnicah je sodelovalo cca. 80 osnovnošolcev in moramo povedati, da število otrok iz leta v leto raste. Zaupanje staršev nam veliko pomeni in upamo, da bo število udeležencev v prihodnjem letu še naraslo.


 V popoldanskem času, ko so se končale aktivnosti za otroke, so prišli na vrsto starejši. V celem tednu je potekalo 8 različnih turnirjev. Prijavljenih je bilo 64 posameznikov in 27 ekip, skupaj več kot 180 udeležencev.


Zmagovalci turnirjev:

7.7.2015
Pikado: 8 udeležencev
1. Mesto: Viktor Belak
2. Mesto: Uroš Hozjan
3. Mesto: Aleš Kaučič

Ročni nogomet: 15 udeležencev
1. Mesto: Caffe Spartacus (Tadej Breznik, Matej Kocbek)
2. Mesto: NejcofKrap (Nejc Domjan, Martin Belak)
3. Mesto: Radenska (Rok Pelcl, Karin Vrbančič)


8.7.2015
Badminton: 8 udeležencev
1. Mesto: Jan Prapotnik
2. Mesto: Dejan Podlesek
3. Mesto: Tilen Škrlec

Namizni tenis: 13 udeležencev
1. Mesto: Marko Kreft
2. Mesto: Darko Zorko
3. Mesto: Martin Šijanec


9.7.2015
Nogomet na asfaltu: 4 ekipe
1. Mesto: Nočni Ftiči (Andrej Horvat, Darko Zorko, Dejan Kurbus, Denis Potrč, Danijel Vidmar, Anton Vok, Viktor Belak, Martin Rihtarič)
2. Mesto: SIM Radenci (Uroš Hozjan, Blaž Zemljič, Luka Madon, Gorazd Domanjko, Adam Štelcl, Dejan Podlesek, Žan Kavaš, Žiga Sečko)
3. Mesto: Galaktiki (Tine Celec, Erik Škodnik, Amadej Legen, Marsel Müller, Luka Škalič, Matjaž Mitev, Marko Turk, Daniel Grabenar)
Streljanje penalov: 20 udeležencev
1. Mesto: Žiga Sečko
2. Mesto: Darko Zorko
3. Mesto: Martin Budja


10.7.2015
Streetball: 10 ekip
1. Mesto: 3 + 1 gratis
2. Mesto: Pet do pol seden (Miran Gomboc, Toni Rajnar, Blaž Frangež)
3. Mesto: Team Spirit


11.7.2015
Beach Volleyball: 8 ekip
1. Mesto: Dva na eno (Matej Grafenauer, Tomo Dukarič, Eva Svatina)
2. Mesto: Isto dober (Luka Zadražnik, Uroš Grilc, Uršula Kne)
3. Mesto: Evelin (Sergej Berčič, Jan Klemenčič, Evelin Krajnc)


Prva 2 dneva pa smo za obiskovalce pripravili tudi kino pod zvezdami. V torek se je predvajal film režiserja Marka Naberšnika Petelinji zajtrk. Film si je ogledalo približno 500 gledalcev.
V sredo pa je bil na vrsti starejši slovenski film režiserja Matjaža Klopčiča Moj ata socialistični kulak. Zaradi slabega vremena smo morali film prestaviti v dvorano, poznalo pa se je tudi na obisku, saj si je film ogledala le peščica gledalcev.


V petek zvečer je napočil trenutek za glasbene sladokusce. Lahko bi rekli, da Radensko noč začnemo s petkovim rock koncertom in jo zaključimo v soboto z velikim koncertom. V petek so na svoj račun prišli punkerji, rockerji,… Publiko je začela ogrevati skupina Unicum iz Murske Sobote, skoraj do vrelišča so jih popeljali Odpisani, za pravi eargazem pa je poskrbela hrvaška skupina Hladno pivo.


Pomurski Vestnik, 16.7., avtor T.K.: "Za odličen koncert mora priti do simbioze oz. sodelovanja in čustvenega prepleta nastopajočih in občinstva in v Radencih je do tega stika vsekakor prislo. Čeprav so bili fantje iz Zagreba v tem kraju prvič, je poslusalec in gledalec koncerta dobil občutek, kot da gre med Radenčani oz. vsemi obiskovalci in Hladnim pivom že za staro prijateljstvo... Vsekakor eden od najboljših koncertov tega leta doslej v Pomurju."


V soboto je za zaključek 3. Rekreakcije in Radenske noči 2015 nastopil Vlado Kreslin s svojo legendarno zasedbo Mali bogovi, za ogrevanje obiskovalcev pa je poskrbela skupina Zlata žila. Kljub nenapovedanemu dežju, se Vlado in velika večina obiskovalcev ni pustila motiti.


Sponzorji projekta: Družba TBP d.d., Ssi Schaefer, logistični sistemi, d.o.o., VITA MAR d.o.o., Radgonske gorice d.d., Arcont d.d., SIM Radenci d.o.o, Radenska d.d., Zdravilišče Radenci - Sava Hotels & Resorts, Dosor d.o.o., Pomurski sejem d.d., Mikro Medica Radenci d.o.o., BAR ADRI ADRIANA GAAL S.P. , Kleopatra Trgovinsko, Storitveno In Proizvodno Podjetje D.O.O., AVTOPREVOZNIŠTVO FRANC LESJAK s.p., Logistika Škerget d.o.o., Ela Elektro Anlagenbau GmbH


Slike:

1. dan

2. dan

3. dan

5. dan

Radenska noč - koncert

http://www.facebook.com/zts.radenci

mačjemesto logo

Projekt 5 poštnih kočij

postnihk

5 poštnih kočij je območni, inovativni turistični razvojni program, ki se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 na čezmejnem upravičenem območju.


Več o projektu v prilogah.

Predstavitev projekta 5 poštnih kočij | pdf |

Predstavitev projekta in aktivnosti partnerjev | pdf |


SIHU

Hitri kontakt

Zavod za turizem in šport Radenci
Radgonska cesta 10
9252 Radenci
Telefon: 02 565 18 48
Fax: 02/ 565 18 93
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financira Evropska unija v okviru projekta »5 poštnih kočij« v okviru programa programa SI – HU 2007 – 2013. Za vsebino spletnih strani je odgovoren Zavod za turizem in šport Radenci in v nobenem pogledu ne izraža stališča Evropske Unije. Copyright © 2007-2013 ZTIŠ Radenci | Projekt razvija 3xdvojniw