Zavod za turizem in šport Radenci

Slovensko  Deutsch  English 

22 Jul

4. Rekreakcija in Radenska noč 2016

V organizaciji Zavoda za turizem in šport ter Mladinskega društva Vrelec Radenci je od torka, 5. julija do sobote, 9. julija na športnih igriščih pri Športni dvorani Radenci potekala 4. Rekreakcija in Radenska noč.

Med tednom so v času od 10:00 do 16:00 ure potekale športne delavnice za osnovnošolce. Dopoldan so se otroci potili pod vodstvom trenerjev NK Slatine (Izidor Klemenčič, Denis Kavaš in Mitja Senčar), KD Radenci (Toni Rajnar, Dejan Strajnšak in Luka Gomboc) ter Blaž Ajlec (Slovenski mladinski reprezentant v odbojki) in Matej Turk.

Torkov popoldne smo preživeli v termah Zdravilišča Radenci. V sredo smo šli na pohod po Radencih, po pohodu nas je na igrišču pričakal vitez Miha iz Term Lendava, ki je pripovedoval zgodbe o vitezih in zmajih. V četrtek so nas po kosilu pričakali pripadniki Slovenske vojske, s slovenskim veslačem in olimpijcem Gašperjem Fistravcem, ki so predstavili bojevnika 21. stoletja, bivak, Vojaško policijo, otroci pa so se lahko tudi preizkusili na poligonu za premagovanje ovir. V petek pa je prišla k nam na obisk še Slovenska policija s svojim voznim parkom.
Na delavnicah je sodelovalo 105 osnovnošolcev in moramo povedati, da število otrok iz leta v leto pridno raste (2013 – 50 otrok, 2014 – 58 otrok, 2015 – 80 otrok). V letošnjem letu so se športnih delavnic udeležili tudi otroci iz Ljubljane, Maribora in Krškega. Zaupanje staršev nam veliko pomeni in upamo, da bo število udeležencev v prihodnje še naraščalo.


Po 16:00 uri, ko so se končale aktivnosti za otroke, so prišli na vrsto starejši rekreativci. Za njih smo pripravili 7 različnih turnirjev. Prijavljenih je bilo 32 posameznikov in 35 ekip, skupaj več kot 142 udeležencev.

V torek, 5.7., sta potekala turnirja v pikadu in ročnem nogometu. Pikada se je udeležilo 16 igralcev, ročke za ročni nogomet pa je vrtelo 8 ekip. Po končanih turnirjih pa je bil čas za kino pod zvezdami. S predvajanjem filma smo začeli ob 22:00 uri. Predvajali pa smo film Traktor, ljubezen in rock & roll, režiserja Branka Đuriča.

PIKADO
1. mesto: Matej Lipai
2. mesto: Darjan Paulič
3. mesto: Eva Mijatovič

ROČNI NOGOMET
1. mesto: Bar Adri (Rok Pelcl, Karin Vrbančič)
2. mesto: Jožekson Tunčson (Borut Šmelc, Žiga Sečko)
3. mesto: Corona (Denis Tibola, Alen Žajdela)


Sreda, 6.7., je bil dan za turnirja, kjer so igralci morali pokazati svoje znanje z loparji. Na badminton se je prijavilo 7 igralcev, v namiznem tenisu pa se je preizkusilo 9 igralcev. Zvečer so si pod zvezdami obiskovalci lahko ogledali film Stereotip, režiserja Damjana Kozoleta.

BADMINTON
1. mesto: Dejan Podlesek
2. mesto: Mitja Senčar
3. mesto: Bojan Johman

NAMIZNI TENIS
1. mesto: Bojan Johman
2. mesto: Martin Budja
3. mesto: Brigita Horvat


S četrtkom, 7.7., so pa se začeli turnirji na prostem. Otvoritev zunanjih turnirjev je naredil beach volleyball oz. odbojka na pesku. Prijavilo se je 10 ekip. Po končanem turnirju je sledil še zadnji film v okvirju kina pod zvezdami in sicer Kajmak in marmelada, režiserja Branka Đuriča.

BEACH VOLLEYBALL
1. mesto: ŠRD Kostanjevica (Tomi Špindler, Tim Sobočan, Nastja Novak)
2. mesto: Real Madrid C.F. (Matej Šavel, Sara Karas, Aleš Ratko)
3. mesto: ŠAM (Aleš Šadl, Matic Markovič, Špela Markovič)


Petek, 8.7., smo imeli rezervirani za streetball oz. ulično košarko. Turnir, ki je znan tudi izven naših meja, saj se na njega prijavljajo tudi ekipe iz sosednje Hrvaške. Prijavljenih je bilo 12 ekip.

STREETBALL
1. mesto: 3+1 gratis (Matija Novak, Mario Novak, Samir Juras, Danijel Krajačič)
2. mesto: Sombrero (Uroš Jurkovič, Jan Jurkovič, Jan Bezica, Gornjec)
3. mesto: Opasni Prleki (Copot, Glavnik, Nemec, Zemljič)

Po turnirju pa je prišel na vrsto del za glasbene sladokusce. Otvoritev koncertnega dela prireditve oz. Radenske noči, so naredili mariborska thrash/heavy metal zasedba BattleX, metalci stare šole z modernim pristopom, ki podirajo vse standarde z udarnim in brezkompromisnim metalom. Za njimi so oder ogrevali zasavska skupina Koala Voice, ki so se širši javnosti zapisali v spomin s svojim Go Disco, Go. Njihov žanr je razpet od modernega popa, indie alternative, rocka 70. let, progresije, odvisno od tega, kar pač v danem trenutku vsak posamezni poslušalec vidi, sliši, začuti. Kot glavna skupina petkovega rock večera, pa so na oder prišli legendarna slovenska (nekdaj jugoslovanska) punk skupina Niet, ki so pripravili pravi punkovski večer za vse sladokusce te glasbene zvrsti.

 BattleX big
BattleX

 Koalavoice big
Koala Voice

 Niet big
Niet


Sobotno dogajanje, 9.7., smo odprli s turnirjem v beach soccerju oz. nogometu na pesku. Prijavilo se je 5 ekip.

BEACH SOCCER
1. mesto: Milošove kürike (Eva Mijatovič, Nastja Vajs, Manja Golob)
2. mesto: Jump up, jump up and get down (Martin Budja, Dejan Podlesek, Sandi Skok)
3. mesto: MDV drvare (Mitja Senčar, Matej Turk, Mario Šijanec, Niko Kuhar)

Zvečer pa je sledil veliki finale celo tedenskega dogajanja. Najprej so publiko pred glavno skupino ogrevali skupina Špirit, ki so navdušili s svojo izvedbo glasbe iz obdobja šestdesetih in sedemdesetih. Za vrhunec večera pa so poskrbeli dečki s Sotle, ki so prišli v Radence, vendar ne v toplice, ampak na oder Radenske noči. Verjetno trenutno najbolj vroča slovenska rock skupina, Mi2, ki je pred nabito polnim prizoriščem publiko zabavala še dolgo v noč.

Mi2 big

Mi2

Prireditev so nam omogočili: Občina Radenci, ELA Elektro Anlagenbau GmbH, TBP – Tovarna bovdenov in plastike d.d., Elen d.o.o., Radgonske gorice d.d., Kleopatra Trgovinsko, Storitveno In Proizvodno Podjetje d.o.o., Arcont d.d., Arcont IP, Reflex d.o.o., Elrad International d.o.o., Pomurski sejem d.d., Logistika Škerget d.o.o., Zdravilišče Radenci - Sava Hotels & Resorts, SIM Radenci d.o.o., Erinox d.o.o., ASD d.o.o., Avtoprevozništvo Franc Lesjak s.p., Bar Adri Adrijana Gaal s.p., Vila Anna, Vita Mar d.o.o. Bojana Marič, Osnovna šola Radenci, PGD Radenci-Boračeva, PGD Šratovci, TD Klopotec Kapela.

Poročilo

http://www.facebook.com/zts.radenci

mačjemesto logo

Projekt 5 poštnih kočij

postnihk

5 poštnih kočij je območni, inovativni turistični razvojni program, ki se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 na čezmejnem upravičenem območju.


Več o projektu v prilogah.

Predstavitev projekta 5 poštnih kočij | pdf |

Predstavitev projekta in aktivnosti partnerjev | pdf |


SIHU

Hitri kontakt

Zavod za turizem in šport Radenci
Radgonska cesta 10
9252 Radenci
Telefon: 02 565 18 48
Fax: 02/ 565 18 93
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Projekt delno financira Evropska unija v okviru projekta »5 poštnih kočij« v okviru programa programa SI – HU 2007 – 2013. Za vsebino spletnih strani je odgovoren Zavod za turizem in šport Radenci in v nobenem pogledu ne izraža stališča Evropske Unije. Copyright © 2007-2013 ZTIŠ Radenci | Projekt razvija 3xdvojniw