Zavod za turizem in šport Radenci

Slovensko  Deutsch  English 

Pohodnistvo in rekreacija

Rekreacijske poti:

Trim steza

Trim steza v Radencih poteka po čudovitem gozdu ob robu naselja Radenci – jug.

Steza ima dva starta in cilja. Prvi je ob tabli z zemljevidom nasproti Zdravstvenega doma, drugi pa pri športnem centru Slatina.

Dolžina daljše proge je cca. 3 km, krajše cca. 2,2 km. Na stezi je potrebno opraviti 15 razgibalnih vaj različnih težavnostnih stopenj. Po trim stezi vas vodi označba »trimček« na rumeni podlagi.

Steza poteka v prelepem naravnem okolju, deloma po asfaltni cesti, pretežno pa po tipičnih kolovoznih peš poteh, ki so povsem naravne. Tu boste prav gotovo začutili, kako vas narava sprejema v svoj objem. Mir in tišina gozda vas bosta spremljala vse do zadnje razgibalne vaje. Ko stopite iz gozda, boste v bližini športnega centra Slatina, kjer je eden od ciljev, lahko pa pot nadaljujete v smeri zdravilišča.

Slika poti


Cooperjev test

Rekreacijska proga v dolžini 2400 m je namenjena vsem ljubiteljem športa in rekreacije ter je na zemljevidu označena s rdečo barvo. S tekom ali hojo po tej progi si sami preizkušate svojo vzdržljivost in jo krepite. To je sodobna metoda aerobnega treniranja za zdravje ter za razvoj in ohranjanje telesne sposobnosti. S tem načinom vadbe krepite srce, ožilje, dihala in druge organe.

Slika poti


Pot ob Muri

Pot ob Muri p

Sprehajalna pot Radenci - Hrastje Mota ob strugi reke Mure. Pretežno neokrnjena narava, s posebno floro in favno.

Slika poti

Povezava


Pot med vrelci življenja

Med vrelci p

Ustavi se ob skrivnostnem vrelcu in prisluhni "bubljanju". Zazri se. V njegovo globino. V svojo globino. Začuti svojo düšo. Na pot med vrelce življenja se lahko odpraviš v dvoje. Odkrivat Zdravilni, Petanjski, Železni, Šratovski, Ožekov, Zemljičev vrelec. Spoznavat skrivnosti Črne mlake in pristne domače hrane. Počasi, kakor vrelec odkriva svoje čare. In kot se je na svoji poti ustavil doktor Karl Henn, se pri Železnem vrelcu ustavite tudi vi in poskusite to znamenito “bubljo”. Na koncu poti pa ne pozabite zaviti še v Radensko polnilnico.

Zloženka

Povezava


Atilova pot

Pohod Atilova pot p

Atilova pot se začne pri turistični pisarni na Avtobusni postaji v Radencih. Po želji si lahko pot skrajšate in jo začnete na turistični točki »Pri preši« na Kapeli, v bližini vinske kleti Kapela. Pot vas bo vodila na najvišji vrh, imenovan Kapelski vrh, kjer stoji cerkev Sv. Marije Magdalene, in nudi prelep razgled na okoliške kraje in pokrajino ob reki Muri. Od cerkve se odpravimo v dolino z Atilovim gozdom in vzpetino, imenovano »Atilov grad«. Pot nadaljujemo mimo kmetije Ficko in mimo vodnjaka na kolo. Samotna pot, oddaljena od hrupa in civilizacije nas pelje naprej do Vinotoča Belak, ki očara s 400 let staro zidanico in navduši s pristno domačo kulinariko. Od tu nas vas vodi pot nazaj v Radence.

Zloženka

Povezava


Via Pomurje

mlin na muri p

Z ravninskega dela Pomurja nas pot popelje v razgiban svet vinskih kleti ter krajinsko obarvanih turističnih in drugih znamenitosti.

Povezava


Pot sv. Martina Tourskega - Via Sancti Martini 

pot sv martin p

Pot je ena izmed 29 kulturnih poti Sveta Evrope. Pot je razdeljena na dnevne etape, ki so opremljene z zemljevidi, informacijami o dolžini etape in času hoje ter turističnimi informacijami, vključno z informacijamo o prenočiščih in pomembnejših točkah na etapi. Navedene so tudi kontrolne točke na katerih dobite žig za romarsko knjižico. Želimo vam veliko lepih trenutkov na slovenskem delu poti sv. Martina.

Povezava


Kolesarske poti:

kolesarjenje p

Radenci, tipičen kraj panonskega sveta, na razdaljah, ki jih je mogoče obvladati kar s kolesom, s svojo pokrajinsko razgibanostjo ponuja izjemno raznolike razglede. Po Radencih so urejene kolesarske poti za krajše in daljše ture različnih zahtevnosti. Ljubiteljem kolesarstva so v pomoč kolesarske karte tako za vso Slovenijo kot za ponudbo posameznih področij. Poleg tur za cestno kolesarstvo, ki vodijo po okolici naravnih zdravilišč in čez zanimiva področja slovenskega podeželja, poleg številnih lokalnih, pogosto krožnih kolesarskih poti v okolici mesta, je vse večja ponudba tudi za gorsko kolesarstvo.

Kolesarska pot 1

Kolesarska pot 2

Kolesarska pot 3

Kolesarska pot 4

Kolesarska pot 5


Pot traminca

pot traminca p

Popeljite se po poti dobre kapljice - tiste iz slatinskega izvira z zdravilnimi učinki in tiste iz grozdja, "od sonca razvajenega", kot pravijo domačini. Pokrajina ob Muri je poznana kot ravnica, a ni vedno tako. Kapelski Vrh v Radgonsko - Kapelskih goricah se dviga 312 m visoko, za njim pa ne zaostajajo veliko niti sosednji vrhovi. Pot je primerna zlasti za cestne kolesarje in individualne kolesarske navdušence.

Povezava


Murska kolesarska pot

Murska kolesarska pot p

Čarobna pokrajina ob reki Muri s svojo naravno ohranjenostjo in navidezno nedotakljivostjo očara vsakega popotnika, bodisi pohodnika bodisi kolesarja. Je kaj lepšega kot kolesarjenje v objemu zelene pokrajine, obdane z rumenimi polji in neskončnimi travniki, skrivnostnimi gozdovi, opojnimi vinogradi in mehkimi griči?

Povezava

Povezava 2


Trase rekreativnega kolesarskega maratona Tri srca - Radenci 

rkm p

Start in cilj maratona je pri lovskem domu v Radencih. Proga se hitro dvigne na vinorodne griče nad Radence, od koder nam pogled v lepem vremenu sega daleč po prekmurski ravnici.

Medtem, ko se po najkrajši progi skozi Orehovce hitro vrnemo do cilja, se pri daljših progah zapeljemo v osrčje Slovenskih goric.

PROGE MARATONA

• veliki maraton TRI SRCA RADENSKA CLASSIC - 75 km (7 vzponov)
• srednji maraton TRI SRCA RADENSKA LIGHT - 54 km (4 vzponi)
• mali maraton TRI SRCA RADENSKA BREZ MEHURČKOV - 28 km (2 vzpona)


Golf igrišče Radenci

golf p

9 igralnih lukenj ponuja pestro in zanimivo igro tako za začetnike kot tudi za izkušene igralce golfa. Skupaj z blagodejno radensko mikroklimo je igranje golfa čisti užitek. Svoj čar mu dodaja igralno polje št. 5, ki se ponaša z dvema zelenicama, ločenima z vodno oviro.

Povezava

http://www.facebook.com/zts.radenci

mačjemesto logo

Projekt 5 poštnih kočij

postnihk

5 poštnih kočij je območni, inovativni turistični razvojni program, ki se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 na čezmejnem upravičenem območju.


Več o projektu v prilogah.

Predstavitev projekta 5 poštnih kočij | pdf |

Predstavitev projekta in aktivnosti partnerjev | pdf |


SIHU

Hitri kontakt

Zavod za turizem in šport Radenci
Radgonska cesta 10
9252 Radenci
Telefon: 02 565 18 48
Fax: 02/ 565 18 93
E:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Statistika obiskov

Danes
Včeraj
Tedenski obisk
Mesečni obisk
Skupaj
112
246
1639
7957
723646

Vaš IP: 18.232.51.69
Trenutni čas: 2020-03-29 11:53:18
Projekt delno financira Evropska unija v okviru projekta »5 poštnih kočij« v okviru programa programa SI – HU 2007 – 2013. Za vsebino spletnih strani je odgovoren Zavod za turizem in šport Radenci in v nobenem pogledu ne izraža stališča Evropske Unije. Copyright © 2007-2013 ZTIŠ Radenci | Projekt razvija 3xdvojniw