Slovenska kripto valuta: katera je bila prva?

Slovenska kripto valuta: katera je bila prva?

Če ste nad kripto svetom precej navdušeni in ste del njega, potem verjetno veste, katera je bila prva slovenska kripto valuta. Imenuje se Xaurum. Označena pa je bila kot edina kripto valuta, ki je podprta z zlatom ter daje valuti notranjo vrednost, posledično pa ji zagotavlja bolj stabilno rast, in to z manjšimi nihanji v vrednosti.

Xaurum oziroma prva slovenska kripto valuta je torej denar, ki temelji na zlatih rezervah. Slednje pa so v kolektivni lasti. Ob vsakem nakupu takšne kripto valute se sredstva porabijo za nakup zlata. Posledično se vrednost tovrstne kripto valute seveda povečuje.

 

Nakup slovenske kripto valute

Mislite, da bi vam lahko slovenska kripto valuta oziroma njen nakup prinesel bogastvo? Cofound.it je denimo slovenska platforma, ki povezuje skupnost tistih, ki so podvrženi blockchainu oziroma tehnologiji veriženja podatkovnih blokov, na katerih temeljijo kripto valute. Povezuje torej strokovnjake za blockchain, razvijalce novih aplikacij ter vlagatelje, ki prihodnost vidijo v tovrstni tehnologiji, prav tako tudi izjemno dobro priložnost za dober zaslužek.

Znano je tudi slovensko podjetje InsurePal, ki prav tako razvija na omenjeni tehnologiji veriženja podatkovnih blokov, in sicer zavarovalniško platformo. V eni minuti in nekaj sekundah jim je na primer uspelo prodati ogromno kripto žetonov.

 

Težave, na katere lahko naletite v svetu kripto valut

A ne glede na to, ali vas zanima slovenska kripto valuta ali katera druga, lahko v svetu kripto valut naletite tudi na težave, ki jih je dobro poznati. Zavedati se moramo, da je sama vrednost tovrstnih valut odvisna samo od ponudbe ter povpraševanja na kripto borzah. To seveda pomeni, da prav nobena cena za kripto valute ni odvisna od uspešnosti projekta, ki ga torej predstavlja. Vse je torej odvisno predvsem od špekulacij.

Tudi slovenska kripto valuta oziroma trg kripto valut na sploh velja za zelo volatilno. To pomeni, da lahko kripto valuta na dan izgubi tudi od 50 do 100 % svoje vrednosti.

Comments are closed.