Že nekaj let premišljujem, da bi imel tečaj za voditelja čolna

Leta gredo in jaz v nekaj letih nisem prav nič naredil zase. Vsak dan hodim do poznih ur v službo in se domov vračam ves utrujen in tečen. Včasih grem na živce sam sebi. Tako sem na televiziji videl reklamo za tečaj za voditelja čolna in moram priznati, da sem bil sam presenečen, ker nisem mogel nehati razmišljati o tem, da pa bi jaz ta tečaj za voditelja čolna le naredil.

Pred leti, ko sem bil študent, sem naredil tečaj za čoln, to pa zato, ker sem hodil na fakulteto na morju. Tam sem spoznal, kar nekaj prijateljev, ki so bili domačini in tako me, je svet morja potegnil, da sem tudi sam naredil izpit za čoln. Kasneje sem se vrnil domov in na morje pozabil. Tako so se mi zdaj, ko sem videl reklamo za tečaj za voditelja čolna verjetno spet prebudili ti občutki, ki sem jih imel takrat, ko sem živel na morju. 

Ohranil sem stike s prijatelji iz morja, tako sem jih poklical, če mogoče vedo, kako poteka tečaj za voditelja čolna, ali pa če bi se lahko pozanimali. Bili so prav veseli, da sem poklical. Čez nekaj dni me je prijatelj poklical nazaj in mi vse povedal. Dobil sem neverjetno željo, da grem naredit tečaj za voditelja čolna, kot da me morje kliče nazaj, kajti ko sem se vrnil domov, sem dobesedno stagniral in to me je bolelo. Nisem hotel več živeti tako, hotel sem nekaj več, hotel sem ponovno živeti. Dogovoril sem se, da bom tečaj za voditelja čolna čoln opravil takoj, ko bo možno. Imel sem več možnosti, a še, kako sem vedel, da če bom predolgo čakal, me bo vse skupaj minilo. Tako sem hotel tečaj za voditelja čolna narediti čim prej.

Naredil sem ga, sedaj sem bolj srečen, spet živim tako, kot sem prej in to je moje življenje,v katerem sem srečen, tečaj za voditelja čolna me je osrečil.

Dodaj odgovor